Kvalitetskriterier for humidorer

“I det siste har gjennomsnittsprisen på humidorer gått ned betraktelig. Den store prisforskjellen som finnes i markedet forvirrer mange kjøpere, spesielt når humidormodellene ofte ser helt like ut.

Først og fremst, hvilke funksjonelle særpreg bør en humidor ha? En humidor må kunne vedlikeholde et konstant fuktighetsnivå på omtrent 70%, og bør også vedlikeholde jevne klimaforhold i de forskjellige delene på innsiden av humidoren.

Denne grunleggende funksjonaliteten til humidoren avgjøres av de følgende kriteriene:

  • Bruk av et tilfredsstillende og effektivt fuktingssystem. Aktive elektroniske fuktingssystemer slik som adorini cigar heaven er de beste alternativene her. Når det gjelder passive fuktere foretrekkes polymerbaserte fuktere over svampbaserte modeller.
  • Innvendig kledning av spansk seder som absorberer fuktighet effektivt og sikrer konstante klimaforhold. I tillegg til at man bruker den riktige typen spansk seder, så er det også viktig å bruke spansk seder med riktig tykkelse. Vanlig kledninger av spansk seder på kun 1-2mm muliggjør ikke full utnyttelse av den spanske sederens fordelaktige egenskaper.
  • Luftsirkulering inne i humidoren. Konstruksjonen av humidorens indre og designen til skuffelementene bør tillate fri luftsirkulasjon til alle områder av humidorens indre. Utilstrekkelig luftsirkulering er en svakhet ved mange humidorer i alle prisklasser.

I tillegg avgjøres en humidors kvalitet også av de følgende kriteriene:

  • Hengslene bør være holdbare og sikre funksjon med lav friksjon i mange år. Kvadranthengsler er det beste valget for humidorer av høy kvalitet.
  • Bruk av et nøyaktig hygrometer. Hygrometre basert på en hårmekanisme foretrekkes over de som er basert på en metallfjærmekanisme.
  • Fastheten til humidorkroppen i tre. En sterk humidorkropp forbedrer isoleringsevnen til humidoren og utgjør en viktig del av en god konstruksjon.
  • Kvaliteten på lakkpåføringen.

I utviklingen av humidorene adorini deluxe søkte vi etter den beste løsningen for hvert av de forutnevnte kriteriene. Ved å kombinere de mest sofistikerte komponentene, materialer av høy kvalitet og innovative konstruksjonsdesign, setter adorini deluxe-serien kvalitetsstandarder når det gjelder konstruksjon av humidorer, og viser at humidorer av høy kvalitet ikke nødvendigvis må koste en formue.

fortsett til: optimalt fuktighetsnivå