Første trinn: Kalibrering av hygrometeret

Etter man har kjøpt en humidor må man utføre noen enkle forberedende trinn før man oppbevarer sigarer i humidoren. Hvis ikke kan den tørre fineringen av sedertre trekke fuktighet fra sigarene. Adorini deluxe humidorer inneholder det nøyaktige hårhygrometeret fra adorini og adorini premium deluxe fukter basert på akrylpolymere.

Merk at kalibrering ikke er nødvendig ved kjøp av adorinis hårhygrometer, som leveres med adorinis deluxe humidorer. Adorinis hårhygrometer leveres foråndskalibrert, og rekalibrering vil kun være nødvendig dersom det har blitt utsatt for kraftige støt under transporten.

Det finnes to metoder for kalibrering av et analogt hygrometer:

  • Den anbefalte og den mest nøyaktige kalibreringsmetoden er å plassere hygrometeret sammen med en saltløsning i en liten plastbeholder. Man bør ta en kopp eller skje fylt med salt og fukte den med noen få dråper vann. Saltet bør ikke oppløses, bare såvidt være fuktig. Deretter plasserer men hygrometeret og saltet i en tett plastbeholder og venter. Etter omtrent 8 timer skal fuktigheten inne i beholderen ha nådd en fuktighet på 75%. Juster så nålen på hygrometeret med et skrujern bak slik at det viser 75% fuktighet.
  • Alternativt kan man ta hygrometeret ut av humidoren, pakke hygrometeret inn en godt fuktet klut cloth, vente omtrent én time og justere hygrometeret bak med et skrujern slik at det viser 96% rel. fuktighet.

fortsett til “Andre trinn: fylling av fukteren”