Analog eller digital

“Humidorer tilbys stort sett med analoge hydrometere.
Vi skiller mellom tre forskjellige typer analoge hygrometere.

  • Analoge hygrometere med en metallfjær:
    Hygrometere med en metallfjær brukes i de fleste humidorer. Disse hygrometrene er rimeligere, men har kun begrenset nøyaktighet.
  • Analoge hygrometere med naturlig hår:
    Hygrometere med naturlig hår er mer nøyaktige. Dessverre er det store mengder arbeid knyttet til å vedlikeholde nøyaktigheten til disse hygrometerne. På grunn av dette er disse hygrometerne som regel ikke førstevalget for bruk i humidorer.
  • Analoge hygrometere med syntetisk hår:
    Hygrometere med syntetisk hår er omtrent like nøyaktige som hygrometere med naturlig hår. Likevel krever de ikke vedlikehold fra brukeren. På grunn av dette bør de være førstevalget for bruk i humidorer.

Adorini hårhygrometere måler fuktighet basert på syntetisk hår av høy kvalitet. De produseres eksklusivt for adorini av en velkjent tysk produsent i en spesiell “sigarutgave” som er optimert for det høye fuktighetsnivået i en humidor. Hygrometere når høyest nøyaktighet innenfor et begrenset fuktighetsintervall. Normale hygrometere er derfor stilt inn for å nå høyest nøyaktighet ved et mye lavere fuktighetsnivå i et spekter fra 30% til 60%. For de typiske fuktighetsnivåene for oppbevaring av sigarer på over 65% reduseres nøyaktigheten til disse normale og digitale hygrometerene betraktelig.

Adorini hårhygrometeret leveres forhåndskalibrert, så en strevsom kalibrering er som regel ikke nødvendig før bruk.

Som et alternativ kan humidoren utstyres med et digitalt hygrometer. Digitale hygrometere muliggjør enklere leselighet og krever ingen kalibrering. Merk at også digitale hygrometere trenger litt tid for å tilpasse seg endringer i fuktighetsnivå, og vil ikke vise endringer med én gang. Et digitalt hygrometer er ikke nødvendigvis mer nøyaktig enn et analogt hygrometer. Adorini digitale hygrometer er et av de få digitale hygrometerene på markedet som er optimert for best nøyaktighet i fuktighetsnivåer over 65%.

fortsett til “måling av nøyaktighet”