“Sigarekteskap”

Sigarer absorberer aromaer fra sine omgivelser. De absorberer ikke bare aromaen fra humidorens innvendige trefinering, men også aromaer fra andre sigarer som oppbevares i samme humidor. Man bruker delere i humidorer for å minimalisere denne aromatiske misfargingen. Likevel må sigarene oppbevares i forskjellige humidorer eller i skaphumidorer for å hindre overføring av smak, hvor sigarer kan oppbevares i sine originalesker.

Noen aficionados foretrekker likevel blandingen av smaker fra sine favorittsigarer, og lagrer derfor forskjellige sigarmerker i samme humidor i flere måneder. Generelt sett bør man unngå oppbevaring av sigarer med forskjellig styrke (spesielt forskjellige opprinnelsesland) så fremt det er mulig.

På samme måte kan den ikke veldig estetiske oppbevaringen av sigarer i cellofanomslag eller i sine originalesker i store skaphumidorer forhindre denne aromatiske misfargingen. Det innovative delingssystemet i adorinis deluxe humidor-serie muliggjør en effektiv separasjon av forskjellige typer sigarer og samtidig effektiv bruk av plassen inne i humidoren.

fortsett til “Er det nødvendig å rotere sigarene jevnlig”